Kuchnia polowa dla pielgrzymów

4:44 -0001-11-30

Przed rozpoczęciem tegorocznego sezonu pielgrzymkowego Szwedzi ufundowali kuchnię polową i przesłali ją Redakcji „Niedzieli” w Częstochowie. Ten typ kuchni polowej jest powszechnie używany w wojsku. Składa się z jednego 25-litrowego i czterech 50-litrowych kotłów. 13 sierpnia 50 litrów grochówki ugotowano dla pielgrzymów z diecezji zamojsko-lubaczowskiej. By wykarmić zamojskich pielgrzymów, kuchnię polową zainstalowano się w Skowronowie nieopodal Olsztyna k. Częstochowy. Obsługiwała ją 7-osobowa załoga.

Dział: Reportaże - dokumenty

Tagi: Niedziela pielgrzymka pomoc

Wybrane dla Ciebie

}

Ostatnio dodane

}

Najpopularniejsze

}

Niedziela 17/2024: temat numeru

TEMAT NUMERU: Kapłańskie drogi nie są proste
Najczęściej taki zwyczajny ksiądz nie jest niczemu winien. Jest dobrym duszpasterzem, a dostaje baty za przewinę kogoś innego – mówi bp Edward Dajczak.