Kuchnia polowa dla pielgrzymów

4:44 -0001-11-30

Przed rozpoczęciem tegorocznego sezonu pielgrzymkowego Szwedzi ufundowali kuchnię polową i przesłali ją Redakcji „Niedzieli” w Częstochowie. Ten typ kuchni polowej jest powszechnie używany w wojsku. Składa się z jednego 25-litrowego i czterech 50-litrowych kotłów. 13 sierpnia 50 litrów grochówki ugotowano dla pielgrzymów z diecezji zamojsko-lubaczowskiej. By wykarmić zamojskich pielgrzymów, kuchnię polową zainstalowano się w Skowronowie nieopodal Olsztyna k. Częstochowy. Obsługiwała ją 7-osobowa załoga.

Dział: Reportaże - dokumenty

Tagi: Niedziela pielgrzymka pomoc

Wybrane dla Ciebie

}

Ostatnio dodane

}

Najpopularniejsze

}

Niedziela 13/2024: temat numeru

TEMAT NUMERU: Kotwica duszy
Chrystus powstał z grobu, Chrystus naprawdę zmartwychwstał! Jak przebić się z tą nowiną do ludzi, którzy tak mocno uwierzyli w radość życia ziemskiego, że już nie interesuje ich radość życia wiecznego? – pytamy o. prof. Jacka Salija, dominikanina.